Весь Бобруйск  

Вернуться   Форум города Бобруйска > Разное > Флейм

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 19.11.2007, 23:34
vitja-knd vitja-knd вне форума
Senior Member

Время Online: 55 m
Цитата:
Сообщение от Leta Посмотреть сообщение
Раней думала, што Віцебская вобласьць самая зрусіфікаваная. Але потым пазнаёмілася
з самабытнай мастачкай жыхаркай Полацкага раёну, в. Германовічы - яна цярпела ад нейкай хваробы і перасоўвалася ў вазку. Мы зь ёй колькі год ліставаліся, пакуль яна мела манчымасьць адказваць мне. Сапраўды мову яна і расейскую (вельмі паважала і лічыла самай прыгожай, нат пісала на ёй паэмы аб няшчасным каханьні), і польскую (Біблію на ёй чытала), і беларускую ведала вельмі жыва, я зь яе лістоў вучылася. Па беларуску ў яе атрымліваліся прыгожыя вершы. І малюнкі ў яе былі цікавыя...

А што у магілёскіх СМІ ёсьць яшчэ нешта беларускамоўнае? Я больш нэтам карыстаюся.
У Магiлёускiх СМI - хiба нiчога, а жаль, беларусау на Падняпроуе шмат. А я вучыу па кнiжках Караткевiча, якi захлынуу мяне выпадкова у дзяцiнстве i не адпускае. Мацi мая родам са Смаленшчыны - тож нашы людзi, але вельмi зрусiфакаваныя, а бацька якi ведау польскую, беларускую i рускую памер вельмi рана..., таму выбачайте, Панi Leta, за памылкi.
Старый 19.11.2007, 23:41
Senior Member

Вельмi рады, Змiтрок, зноу чуць цябе. З генiяльных габрэяу ты запамятау Яшу Зельдовiча. Тож зямляк наш...
Старый 21.11.2007, 22:11
Leta Leta вне форума
Senior Member

Время Online: N/A
Цитата:
Сообщение от vitja-knd Посмотреть сообщение
У Магiлёускiх СМI - хiба нiчога, а жаль, беларусау на Падняпроуе шмат. А я вучыу па кнiжках Караткевiча, якi захлынуу мяне выпадкова у дзяцiнстве i не адпускае. Мацi мая родам са Смаленшчыны - тож нашы людзi, але вельмi зрусiфакаваныя, а бацька якi ведау польскую, беларускую i рускую памер вельмi рана..., таму выбачайте, Панi Leta, за памылкi.
Памылкі не страшна, хаця я і не бачыла іх, мабыць не зьвяртала ўвагі)).
Я таксама вучыла мову па кніжках Караткевіча, нат' праз "Каласы пад сярпом тваім" я атрымала асаблівае адкрыцьцё (дзесьці ў сёмай класе): "У беларусаў аказваецца, ёсьць свая гісторыя"...
Старый 21.11.2007, 23:12
Senior Member

Цитата:
Памылкі не страшна, хаця я і не бачыла іх, мабыць не зьвяртала ўвагі)).
Я таксама вучыла мову па кніжках Караткевіча, нат' праз "Каласы пад сярпом тваім" я атрымала асаблівае адкрыцьцё (дзесьці ў сёмай класе): "У беларусаў аказваецца, ёсьць свая гісторыя"...
А маёй першай кнiжкай была "Хрыстос прызямлiуся у Гародне", хiба тож гадоу 13 было.
Прачытау захлебваючысь ад асалоды, вельмi жыва уяуляючы дзеянне. Праз многа гадоу даведауся што быу гэта кiнасцэнарый, якi так i не стау фiльмам. А жаль. Каласы - значна потым. Вучоба у Менску, дзе яго мне паказвали як беларусскага Мессiю, жыу ён у 9-павярховым доме што прыступкамi cыходзiць па К Маркса да Свicлачы, каля Дому Афiцэрау, быу тады ужо хворы на цэроз i выглядау не лепшым чынам. Потым яго смерць, i як узнагарода за яе 8-томнае выданне, якое я адразу купiу у двух экзэмплярах.

Последний раз редактировалось vitja-knd; 21.11.2007 в 23:18.
Старый 28.11.2007, 22:14
Leta Leta вне форума
Senior Member

Цитата:
А маёй першай кнiжкай была "Хрыстос прызямлiуся у Гародне", хiба тож гадоу 13 было.
Прачытау захлебваючысь ад асалоды, вельмi жыва уяуляючы дзеянне. Праз многа гадоу даведауся што быу гэта кiнасцэнарый, якi так i не стау фiльмам. А жаль. Каласы - значна потым. Вучоба у Менску, дзе яго мне паказвали як беларусскага Мессiю, жыу ён у 9-павярховым доме што прыступкамi cыходзiць па К Маркса да Свicлачы, каля Дому Афiцэрау, быу тады ужо хворы на цэроз i выглядау не лепшым чынам. Потым яго смерць, i як узнагарода за яе 8-томнае выданне, якое я адразу купiу у двух экзэмплярах.
Пэўна ўсе мы з аднаго пачыналі)). У мяне таксама стаіць у шафе той васьмітомнік. А "Хрыстос прызямліўся ў Гародне" мая першая беларускамоўная кніга - адпакутавала тады, але адсодкаў 75 зразумела. Вельмі люблю ягоныя вершы, заўсёды бяру гэты том з сабой у вёску. Хаця цяпер бліжэй іншыя раманы-апавяданьні, але ж, дзякуй Богу за Караткевіча!
Старый 28.11.2007, 22:44
Senior Member

Цитата:
. Хаця цяпер бліжэй іншыя раманы-апавяданьні, але ж, дзякуй Богу за Караткевіча!
Цiкава?
Старый 01.12.2007, 20:40
Leta Leta вне форума
Senior Member

Цитата:
Цiкава?
Дарослая стала ўжо))), не задавальняе рамантычна-казачны погляд на чалавека.
Старый 01.12.2007, 22:57
Senior Member

Цитата:
Дарослая стала ўжо))), не задавальняе рамантычна-казачны погляд на чалавека.
Мне цiкава якiя аутары i творы захапляюць панi зараз? Можа i я што-небудзь сабе падбяру...

Социальные закладки