Весь Бобруйск  

Вернуться   Форум города Бобруйска > Разное > Флейм

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 01.12.2007, 00:47
Zmicier Zmicier вне форума
Member

Время Online: N/A
Тое што Вы пішыце, вельмі страшна. Але я не думаю, што легалізацыя абортаў зьвязана з патрэбамі медыцыны. Тут магчыма больш палітычна-эканамічныя прычыны. Па-першае, гэтым правам у асноўным карыстаюцца людзі, якія не маюць дастаткова сродкаў, каб утрымаць дзіця. Гэта ў асноўным моладзь. Ім даецца магчымасьць з раньняга ўзросту займацца сэксам, не адчуваючы адказнасьці і такім чынам здымаць псыха-фізычную напружанасьць пераходнага ўзросту, якая ў Заходніх краінах здамаецца грамадска-палітычнай ці інтэлектуальнай дзейнасьцю. Другое- гэта падрымка грамадствам гэтай з'явы, зьвязаная зь няздольнасьцю ўлады забясьпечыць патрэбны ўзровень жыцьця маладым сем'ям і дэградацыяй рэлігіі, якая таксама не патрэбна ўладзе, бо веруючы чалавек разумее дзе Сьвяты а дзе "праваслаўны атэіст", як ён сябе называе.
Я тут сказаў пра Захад, але ў іх таксама пачынаюцца нейкія зрухі да ідыятызму: забарона сьмяротнага пакараньня забойцаў і гвалтаўнікоў і дазвол забіцьця дзіцяці. Але на маю думку на Захадзе адумаюцца, а вось у нас ня думаю.
ЗЫ: Беларусь - адзіная краіна ў Эўропе дзе дазволена сьмяротнае пакараньне...
ЗЫ2: "Главный акушер-гинеколог министерства здравоохранения Светлана Шилова сообщила, что в нашей стране не планируется запрещать прерывание беременности. По ее мнению, запрещение абортов может привести к негативным последствиям: повышение случаев смертности новорожденных" 17.10.07
Старый 01.12.2007, 00:52
Zmicier Zmicier вне форума
Member

P.P.S.: перачытаў свай запіс і мушу удакладніць: я супраць сьмяротнага пакараньня.
Старый 01.12.2007, 01:03
vitja-knd vitja-knd вне форума
Senior Member

Время Online: 55 m
Я Вас понял, Митя, но почему об этом не говорят женщины? Неужели наши женщины настолько забиты и ограничены, что не в состоянии дать оценку проблеме? В среднем женщины на постсоветском пространстве делают за свою жизнь 7 абортов на разной стадии беременности - жуткая статистика. Здесь проблема не в показателях по детской смертности среди новорожденных, тут проблема сохранения жизнеспособности целых народов.
Старый 01.12.2007, 20:20
Leta Leta вне форума
Senior Member

А что тут скажешь? Иногда для того, чтобы отказаться от аборта достаточно узнать о том, что это убийство. Многие не осознают, что плод и ребенок одно и то же. Одно время сестры из нашей церкви ходили по женским консультациям с лекциями (громко сказано, но они общались с женщинами готовящемся к аборту). Определенный процент женщин отказывалось от аборта.
Конечно, необразованность в данной сфере всего лишь один фактор этой проблемы, но и она не решается на достаточном уровне.
Старый 01.12.2007, 23:17
vitja-knd vitja-knd вне форума
Senior Member

Время Online: 55 m
Цитата:
Сообщение от Leta Посмотреть сообщение
А что тут скажешь? Иногда для того, чтобы отказаться от аборта достаточно узнать о том, что это убийство. Многие не осознают, что плод и ребенок одно и то же. Одно время сестры из нашей церкви ходили по женским консультациям с лекциями (громко сказано, но они общались с женщинами готовящемся к аборту). Определенный процент женщин отказывалось от аборта.
Конечно, необразованность в данной сфере всего лишь один фактор этой проблемы, но и она не решается на достаточном уровне.
Конечно, запретами ничего не добъешься... Нужна революция в мозгах и душах и мужчин и женщин. Нужна твердая и однозначная (согласованная это главное) позиция руководителей всех конфессий. Нужна пропаганда в СМИ, если хотите.
Старый 04.12.2007, 00:07
Leta Leta вне форума
Senior Member

Цитата:
Сообщение от vitja-knd Посмотреть сообщение
Конечно, запретами ничего не добъешься... Нужна революция в мозгах и душах и мужчин и женщин. Нужна твердая и однозначная (согласованная это главное) позиция руководителей всех конфессий. Нужна пропаганда в СМИ, если хотите.
Вох, як шмат усяго патрэбна. Рэвалюцыі ня будзе, бо сусьветныя тэндэнцыі маралі-этыкі бадзёра шпацыруюць у іншым напрамку...

Я не кажу пра тое, што не магчыма рэвалюцыя ў отдельно взятых мозгах.

Социальные закладки